LightDark

La studioul nostru, acceptam toate ideile, mari sau mici, în orice stil pe care vi-l imaginati. O piesa care nu este doar un tatuaj, ci o emblema de durata a dvs. îndrazneala si spirit, ceva ce veti pretui mereu.

Follow us
Facebook

© 2024. Lucian Tatar tattoo artist, Bucuresti

lucian tatar
istoria mea

01

Primii pași

Salut, sunt Lucian Tatar si am inceput calatoria in lumea tatuajelor învățând singur aceasta arta.

Prima experienta cu un aparat de tatuat a avut loc in anul 2009. Atunci am incercat ‘’linii’’ si ‘’umbre’’ pe piciorul meu, desi imi placea si imi place enorm sa desenez si sa pictez am crezut ca va fi ceva asemanator, dar am realizat rapid ca un ac in piele este total diferit de desenul pe hartie.

Ani mai tarziu, respectiv , 2012- 2013 am reincercat sa tatuez avand aparate cu bobine fake,tusuri si ace luate de pe EBay 😊) nestiind nimic despre ce inseamna arta tatuajului. Primii cobay au fost prieteni si cunostinte bazandu-m pe cunostintele de desen, modele gata facute din reviste pe care le copiam ca atare, iar acest lucru a rezultat in executia slaba a tatuajelor.

02

‘’cum sa tatuezi’’

A urmat o perioada de on and off care a durat aproape 5 ani unde tatuam cateva zile ,apoi aveam pauze lungi de la tatuat in care incercam sa adun informatii despre ‘’cum sa tatuezi’’ de pe YouTube si chiar punand intrebari artistilor din saloane profesionale nestiind ca raspunsurile lor erau de cele mai multe ori gresite cu intentie. Este o regula nescrisa in industrie care suna asa; ‘’ Nu poti cere informatii artistilor fara ca ei sa te cunoasca sau fara sa ai o ucenicie oficiala la un studio de tatuaje ‘’ Mi-am dat seama dupa ceva timp de aceasta regula😊.

03

America, Chicago

In Octombrie 2015 am plecat in America, Chicago. Inarmat cu un portofoliul printat pe foi A4 am strabatut strazile din Chitown in cautarea unui studio care sa ma accepte. Majoritatea m-au refuzat. Am gasit in cele din urma un studio ‘’Old school” intr-un cartier destul de dubios al orasului, dar dupa ce am ‘’lucrat’’ 3 zile am realizat ca tipul lor de clientele nu era intocmai ce mi s-ar fi potrivit mie, tatuajele erau ieftine, prost realizate, iar din bani pe care ii puteam castiga acolo nu as fi putut plati chiria si cheltuielile lunare asa ca am renuntat si m-am intors la munca de restaurant. Era un job sigur care imi platea facturile.

Curios sau nu cum viata are planuri marete pentru tine si nu te lasa sa renunti, in 2017 am primit un email de la proprietarul unui studio din Chicago. Se numeste Royal Flesh Tattoo & Piercing si este situat in Uptown Chicago, aici managerul studio-ului mi-a oferit posibilitatea de a lucra part time ca studio assistant, iar in timpul liber mai executam cate un tatuaj mic de tip ‘’walk in’’ pana cand mi-am construit o mica baza de clienti.

Usor, usor Chicago a devenit casa mea si terenul de joacă unde am explorat diverse stiluri de tatuaje pana la sfarsitul anului 2019. Am cunoscut artisti din toate stilurile de tatuat si am lucrat in cateva studio-uri bune, printre care si West Loop Tattoo Collective situat la 1023 West Jackson Blvd.

04

Technica ‘’dotwork’’

Technica ‘’dotwork’’ realizata cu ajutorul acului 3RL m-a atras inca de atunci, iar prin 2018 am decis sa renunt la clelalte stiluri de tatuaje si sa-mi perfectionez doar aceasta tehnica. Am urmarit si urmaresc in continuare realizarea unor compozitii Black & Grey realistice originale executate la cel mai inalt nivel al detaliilor utilizand doar acul liner. In prezent ma gasiti la Radical Ink Tattoo Studio situat in Bucuresti, Romania. Lucrez aici ca artist resident din anul 2020.

05

3rl workshop

In 2023 am realizat primul workshop din tara dedicat exclusiv acestei tehnici de ‘’whipshading’’ utilizand acul 3 Round Liner. Acest workshop este dedicat artistilor tatuatori care doresc sa-si perfectioneze la randul lor aceasta tehnica.

Sunt bucuros ca pot sa ofer altor artisti informatiile pe care eu le-am adunat in acesti ani de experienta si ma bucura si faptul ca se extinde grupul de artisti care decid sa utilizeze exclusiv tehnica 3RL.

We love to create high quality tattoo.We love to create high quality tattoo.We love to create high quality tattoo.
Premii & Recunoașteri

international tattoo convention bucharest

Best of healed

2nd place

2023

Best of collaboration

2nd place

2023

Summer Vibe Tattoo & Arts Festival U.S.A.

best of animal portrait

1nd place

2018